Laddar

8
feb

  • 8 februari, 2023

Besök ett idrottsevenemang i Sverige

Förutom Svenska sportevenemang är de mest populära sporterna bland befolkningen fotboll och ishockey, medan den traditionella sporten bandy också spelas och följs med stort intresse. Det svenska fotbollslandslaget och ishockeylandslaget har båda haft framgångar i internationella tävlingar. Den svenska elitligan för ishockey, Swedish Hockey League (SHL), anses vara en av de bästa professionella ligorna i Europa. Den största fotbollsligan i Sverige är Allsvenskan. Landet har också producerat många framgångsrika individuella idrottare inom idrotter som golf, tennis, fotboll och friidrott.

Svenska sportevenemang

Några populära sportevenemang i Sverige är:

Swedish Open
Detta är en tennisturnering i ATP Tour 250-serien som äger rum årligen i Båstad. Den har anordnats sedan 1948 och anses vara en av de främsta lerbaneturneringarna i Europa.

Swedish Golf Open
Detta är en professionell golfturnering på European Tour som har hållits årligen i Sverige sedan 1910. Turneringen hålls på olika platser runt om i landet och lockar till sig några av de bästa golfarna i världen.

Maraton i Stockholm
Detta är ett årligt maratonlopp som äger rum i Stockholm, vanligtvis i slutet av maj eller början av juni. Banan löper genom staden och är känd för sina natursköna vyer över Stockholms vattendrag och historiska byggnader.

Gothenburg Horse Show
Detta är ett årligt hästsportsevenemang som äger rum i Göteborg. Det innehåller hoppning, dressyr och andra discipliner och lockar ryttare och hästar från hela världen.

Allsvenskan
Detta är den högsta professionella ligan för fotboll i Sverige. Ligan består av 16 lag, säsongen börjar vanligtvis i april och slutar i november, ligan är känd för sin tävlingsinriktning och för hög kvalitet i spelet.

2023 börjar ligan 1-3 april och slutar den 12:e november. Det betyder att du har många månader på dig att besöka en av de matcher som spelas runt om i landet. Biljetter hittar du hos respektive lag inför att matcherna spelas.

Svenska Hockeyligan (SHL)
Detta är den högsta professionella ligan för ishockey i Sverige och anses vara en av de bästa ishockeyligorna i världen. Ligan har lag från hela Sverige och är känd för sin snabba och fysiska spelstil.

UEFA-EM i fotboll och UEFA-EM för damer
Det är internationella fotbollsturneringar som organiseras av UEFA för Europas herr- och damlandslag. Lagen kvalificerar sig till turneringen genom en rad kvalmatcher och slutturneringen hålls vart fjärde år.

När kan man besöka dessa evenemang?

Turister kan komma till Sverige för att se dessa evenemang vid olika tidpunkter på året, beroende på vilket evenemang det gäller.

  • Swedish Open äger vanligtvis rum i juli och turneringen pågår under en vecka.
  • Swedish Golf Open äger rum i juni och turneringen pågår i fyra dagar.
  • Stockholm Marathon äger rum i slutet av maj eller början av juni och evenemanget äger vanligtvis rum på en söndag.
  • Gothenburg Horse Show äger rum i april och pågår under en vecka.
  • Allsvenskan spelas från april till november och matcherna spelas på helgerna.
  • Svenska Hockeyligan (SHL) spelas från september till april, med matcher som vanligtvis spelas på vardagar och helger.
  • UEFA:s fotbolls-EM och UEFA:s fotbolls-EM för damer hålls vart fjärde år, vanligtvis mellan juni och juli, men de exakta datumen varierar beroende på turneringens schema.

Viktigt att tänka på
Sverige har en rik idrottskultur och har en mängd olika evenemang under hela året. Här anordnas allt från tennis- och golfturneringar till maratonlopp och ridtävlingar. Schemat för dessa evenemang kan variera, men de äger vanligtvis rum vid olika tider på året, och turister kan planera sitt besök därefter. Det är alltid en bra idé att kontrollera officiella webbplatser eller lokala myndigheter för att få den mest aktuella informationen.

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.