Laddar

9
feb

  • 9 februari, 2023

HLR2023 – EUROPAS STÖRSTA KONFERENS OM DRUNKNING OCH NEDKYLNING, TYLÖSAND, 13-14 JUNI

Bilden; Tylösand, Halmstad. Creative Commons erkännande

HLR2023 är en mycket viktig och helt unik konferens om livshotande drunkning och nedkylning i unik miljö i Tylösand Halmstad. Är du engagerad inom vattensäkerhet, förebyggande, skola, räddningstjänst, sjöräddning eller akutsjukvård är detta en kongress som du inte kan missa!

Varje år omkommer minst 300,000 människor i världen på grund av drunkning, en majoritet inträffar i låg och medelinkomstländer och många av de drabbade är barn. Utöver detta skadas minst lika många personer på grund av den livshotande syrebrist som uppstår efter att ha andats ned vatten i lungorna. I Sverige omkommer ca 200 personer årligen och ytterligare ca 200 personer överlever och vårdas i Svensk sjukvård på grund av drunkning.

I de flesta fall är det oerhört bråttom att påbörja vattenlivräddning och hjärt-lungräddning, vid drunkning sommartid är det extremt osannolikt att överleva om tiden under ytan överstiger 15 minuter. Dock finns det flera uppmärksammade fall där personer först blivit svårt nedkylda och därefter varit med om drunkning som pågått under lång tid. Vid HLR2023 får du träffa flera överlevare och ta del av deras berättelser om händelsen och livet efteråt som inspiration för att förebygga och rädda fler fall i framtiden.

HLR2023 om drunkning och hypotermi Tylösand den 13-14 Juni

För att öka medvetenheten om prevention, räddning och behandling, på – och utanför sjukhus arrangerar Svenska HLR-rådet tillsammans med Svenska livräddningssällskapet (SLS) en Skandinavisk vetenskaplig konferens om drunkning och accidentiell hypotermi den 13-14 Juni i Tylösand. Vid HLR2023 får du ta del av föreläsningar av de främsta experterna inom området inkluderande de senaste riktlinjerna kring förebyggande, räddning och behandling. Detta inkluderar riktlinjer och omhändertagande vid accidentell hypotermi såväl prehospitalt som hospital även inkluderande erfarenheter och behandling med ECMO vid svår hypotermi.

Förutom det vetenskapliga programmet, genomförs en livräddningsuppvisning på stranden den 14 Juni. SLS erbjuder ett separat seminarium om implementation, vi genomför laboration med inblåsningar i pool. Du kan träffa kollegor och experter inom området samt ta del av det suveräna sociala programmet med middag och underhållning, morning run, morning swim samt träffa utställare – allt med havsutsikt i den underbara miljön vid Tylösands strand. HLR2023 är ett viktigt avstamp för att presentera den senaste forskningen på området, för att förebygga onödiga dödsfall samt minska effekten av de drunkningsolyckor som ändå inträffar genom att förbättra vattenlivräddning och behandling!

Tylösand blir arena för Europas största kongress om drunkning och hypotermi – HLR2023. Antalet platser till denna viktiga och minnesvärda kongress är begränsat till maximalt 700 st så välkommen att läsa mer, detaljstudera programmet och anmäla dig och kollegorna redan idag.

OM Svenska HLR-rådet
Svenska HLR-rådets övergripande mål är att öka överlevnaden för personer som drabbas av plötsligt oväntat hjärtstopp på och utanför sjukhus.

RELATERADE LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)

Länk program och anmälan hlrkongress.nu
Länk till föregående kongress om drunkning HLR2014

ÖVRIGA LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.