Laddar

4
mar

  • 4 mars, 2023

Clowner utan Gränser gör akutinsats till Turkiet efter jordbävningarna

Det är den värsta jordbävningen i regionen sedan 1939 och överlevande befinner sig nu i fortsatt stor utsatthet efter allt som hänt och med oro för vad som komma skall. Förödelsen är enorm och som alltid i en katastrof är barnen extra utsatta.
info
Clowner utan Gränser startade kort efter jordbävningarna en katastroffond för att samla in pengar och skickar nu ett team av artister till Turkiet för att möta barnen på plats. Turnén görs i samarbete med Clowner utan Gränsers libanesiska partner Clown me in och artisterna i teamet kommer från Sverige, Libanon och Turkiet.
info

– ”Som ett komplement till mat, vatten, tak över huvudet och sjukvård måste vi också arbeta med barn och vuxnas psykosociala hälsa. Clowner utan Gränser hjälper barn att hantera trauman genom att använda oss av skratt, lek och glädje som verktyg. Det ger både barn och föräldrar en paus från all oro och stress vilket ger ny kraft och hopp om framtiden. Det är livsviktigt”, säger Mays Sylwan, biträdande generalsekreterare och ansvarig för Clowner utan Gränsers internationella verksamhet.
info
Turnén pågår 6-14 mars. Clowner utan Gränser arbetar för att kunna göra fler insatser till de drabbade områdena framåt.

OM Clowner utan Gränser
Skratt förändrar liv! Clowner utan Gränser arbetar för att med föreställningar och workshops sprida hopp och glädje till barn i krisdrabbade områden. I Sverige arbetar clownerna med att sprida kunskap om och engagemang för barns rättigheter samt möter barn som kommit på flykt till Sverige och önskar dem varmt välkomna hit genom skratt och lek. Organisationen grundades 1996 i Sverige, är medlemmar i Frii, samt granskas av Svensk insamlingskontroll vilket garanterar att insamlade medel hanteras korrekt.

RELATERADE LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Clowner utan Gränsers hemsida
Clowner utan Gränsers insamling
info

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.