Laddar

16
mar

  • 16 mars, 2023

Norrvikens trädgårdar säsongsöppning – upplevelser, intryck & inspiration för alla åldrar!

Bilden ovan; Tidlöst – en lekfull flirt med kontraster och nyanser – Foto; Lena Evertsson
Upplev det tidlösa, modigt uppseendeväckande och det lekfulla i installationer, trädgårdskonst, musik och kultur på Norrvikens trädgårdar under 2023 när temat ”Tidlöst – en lekfull flirt med kontraster och nyanser” råder.

Samtidigt förvandlas Victoriahuset till barnens växthus med fokus mot pyssel och plantering. Det är nu även dags för det efterlängtade Koifisk-släppet. Våren är här och Norrvikens trädgårdar välkomnar alla att uppleva den med dem.

Påsktema & aktiviteter för de yngre besökarna
För barnen blir trädgården som en sagovärld med trolska träd och spännande stigar, prova exempelvis Norrvikens påsktipsrunda och missa inte årets Koifisk-släpp. I Victoriahuset hälsar Påskharen på under dagen och det blir ansiktsmålning, påskpyssel och plantering.

Nya utställningar, workshop & guidade turer
Under påsken blir det vernissage och öppning av konstutställningen Besjälat av Sara N Bergman. Sara är illustratören som föredrar papper, pennor, akvarell och tusch framför datorn. Vi möter inte sällan hennes bilder på helt oväntade ställen. De som normalt sätt aldrig får någon uppmärksamhet − på tavlornas baksida. På Norrvikens trädgårdar ställer Sara N Bergman ut sina personliga målningar i Villa Abelin. Vernissage sker på skärtorsdag kl 14.00. Därefter är Sara på plats i utställningen 6-9 april.

Norrviken öppnar även upp sin nya, hänförande utställning i Erikshus under namnet Vivor & Divor. I Erikshus inleder de tidiga små divorna säsongen på sin egen teaterscen – och det med bravur. Besökare kommer att möta ett ”svindlande kollektivt spektakel av vivor med stjärnartister samlade i en Aurikelteater”, säger utställningsproducent Eva Canebro. Välkommen att inspireras och fascineras av trädgårdens kanske stoltaste färgklickar. Denna vårutställning är ett samarbete med Norrvikens trädgårdsmästare.
Vernissage 6 april kl 11.00, Utställningsperiod 6 april – 28 maj

Norrvikens trädgårdar önskar även dela med sig av kunskap och inspiration genom guidade turer i parken under temat Kort & gott om vårlökar, tillsammans med trädgårdsmästare från Norrviken. Det blir en stund att förena lärande med vacker tur i parken. Önskar man bättra på sina färdigheter med att binda vackra buketter finns möjlighet att boka in sig på en blomsterbindningsworkshop med Hanna Wendelbo. Deltagarna lär sig grunderna i form och gestaltning varefter man får öva sig i att binda i spiralteknik och skapa en egen bukett. Förbokning krävs, för prisinfo och anmälan, se Norrvikens trädgårdars hemsida.

Förena besöket på Norrvikens trädgårdar med mat, underhållning och shopping. Njut av vårens smaker i restaurangerna och i Chocolaterian. Ravinen Kulturhus bjuder in till utställningen, Bilden pressar mot mitt öga av Ann Edholm och för de små erbjuds barnteater. Inredningsbutiken är fylld av härligheter. Här finner ni en mix av Laserows antika objekt, egendesignade produkter och andra vackra varumärken.

OM Norrvikens Trädgårdar
På den vackraste platsen som finns. Där hav möter land i en oändlig horisont. Här anlade Rudolf Abelin sina sju stilträdgårdar. Nu välkomnar vi dig till en värld där vi låtit elegans, sinnlighet och upplevelser vägleda oss vidare. Hit vill vi att du kommer för att strosa runt, njuta av en konsert eller äta något gott. För att drömma dig bort eller gå på en utställning. För att gifta dig eller fira en födelsedag. För att skapa egna värden.

Parkens vackra stilträdgårdar tar dig till flera av jordens hörn.
Här arrangeras konserter, mässor, marknader och andra tillställningar. Njut av god lunch i Orangeriet eller en fika i Chocolaterian. Norrviken är en plats som inte finner motstycke någon annanstans. Denna gröna oas med sina generösa grönytor, unika stilträdgårdar och vidunderliga vyer över Laholmsbukten ligger på Bjärehalvöns vackra norrsluttning. Här finner ni sju olika stilträdgårdar, allt från Vattenträdgården till Japanska trädgården. I vackra Villa Abelin finns fem kompletta och unika konferensrum, här tar vi emot små som stora sällskap. Norrviken är en attraktiv event- och mötesplats där man får glädje av den vackra miljön i samband med olika evenemangen.

Orangeriet restaurang kan ta upp emot 430 sittande gäster men passar lika bra för det mindre sällskapet. Atomsfären på Norrviken andas romantik och det råder en förtrollande stämning på platsen. Självklart är det väldigt populärt att säga ja till sitt livs kärlek på Norrviken.

RELATERADE LÄNKAR  (Öppnas i ett nytt fönster)
Ravinen kulturhus
Säsongsöppning Norrvikens trädgårdar
Barnens påsk på Norrvikens trädgårdar

 

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.