Laddar

30
maj

  • 30 maj, 2023

Dacia och Salming Idre Fjällmaraton slår sig samman för att främja friluftsliv

Bilden ovan; Nya Dacia Duster. Licens: Creative Commons erkännande

Det lokala samarbetet ligger i linje med Dacias globala engagemang för att göra friluftsliv tillgängligt för alla. Internationellt har Dacia sedan 2022 ett samarbete med UTMB® World Series, en global arrangör av ultratrail-lopp förlagda på världens mest slående destinationer.

Salming Idre Fjällmaraton, som är en deltävling i Trailrunning Sweden TrailTour, genomförs den 26 augusti och lockar Sveriges främsta traillöpare samt internationell elit.

-” 3 000 deltagare tar sig an distanserna 45 km, 28 km och 12 km sista helgen i augusti. Det är jätteroligt att nu inleda ett samarbete med Dacia och med det kunna erbjuda löparna ett ännu vassare event.”, säger Elisabeth Hansson i tävlingsledningen för Salming Idre Fjällmaraton.

-”Dacia är en utmanare i den traditionella bilbranschen där fokus ligger på att kunna erbjuda prisvärda bilar som är rymliga, väldesignade och robusta. Vi erbjuder människor möjligheten att ta sig ut på nya äventyr, stora som småPartnerskapet med Saling Idre Fjällmaraton är därför en viktig del av vårt arbete och uppmuntrar människor att komma ut och utforska vår fantastiska natur. säger Christopher Zell, marknadskommunikationsansvarig Dacia Sverige.

Samarbetet är en naturlig lokal förlängning av Dacias centrala aktiviteter inom traillöpning och Salming Idre Fjällmaraton blir en arena för Dacia att nå ut till en bred publik av friluftsentusiaster och deras familjer. Eventbesökarna kommer kunna lära känna Dacias bilmodeller på plats under tävlingshelgen den 26 augusti i Dacias bilutställning.

-”Vi är stolta över att få samarbeta med Salming Idre Fjällmaraton, ett arrangemang som erbjuder deltagarna en rik naturupplevelse samtidigt som principen är enkel, endast ett par lämpliga skor och viljan behövs för att ta sig an utmaningen. Detta är helt i linje med Dacias filosofi om att ständigt utmana och se det geniala i enkelheten.”, avslutar Christopher.

Med detta partnerskap visar Dacia och Salming Idre Fjällmaraton sitt åtagande för att främja människors friluftsliv och ta sig ut i naturen.

OM RN Nordic AB (Renault Sverige)

RN Nordic AB är importör för Renault Group’s varumärken Renault, Dacia och Alpine i Sverige. Importören, som ägs till lika delar av Hedin Mobility Company och Salvador Caetano, säljer person- och transportbilar samt reservdelar genom cirka 20 huvudåterförsäljare uppdelade på 70 försäljningsställen och 160 verkstäder. Renaults ambition är att öka sina marknadsandelar i Sverige samt utöka det elektrifierade produktsortimentet, både för person- och transportbilar. På huvudkontoret i Stockholm arbetar cirka 80 anställda. Mer information på svenska Renaults webbplats, se länk nedan.

Om Renault Group

Renault Group är en global koncern som ligger i framkant när det gäller hållbar mobilitet med ambitionen att uppnå koldioxidneutralitet i Europa år 2040. Alliansen med Nissan och Mitsubishi Motors och Renaults unika elbils-expertis gör att koncernen kan erbjuda hållbara och innovativa mobilitetslösningar till sina kunder. Koncernen är etablerad i mer än 130 länder och sålde 2,7 miljoner fordon år 2021. Företaget har 160 000 anställda.

RELEVANTA LÄNKAR (Öppnas i ett nytt fönster)
Salming Idre Fjällmaraton
Dacia.se
Renault.se
Renaultgroup.com/en/

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.