Laddar

2
jun

  • 2 juni, 2023

Nu är S/S Lagaholm sjösatt!

Foto, alla bilder; Carl Stridsberg

Båten är över 126 år gammal och har renoverats av ett antal entusiaster och eldsjälar där Lars-Ingvar Persson med maka burit en stor del av framgången med att Laholm kan få behålla sin lilla ”pärla”. Den första turen är planerad till den 15 juni. Därefter är den initiala målsättningen att köra två turer lördag/söndag under högsäsong.

Den kommer att trafikera Lagan och ta med passagerare till Åmot i norra Mellbystrand.  Sjösättningen var lite dramatiskt då båten kantrade och tog in vatten. Men med gemensamma krafter fick man den på rätt köl och kunde till slut angöra den vid sin lilla brygga. Jag hade inte min systemkamera med mig den här dagen men tog lite bilder med min Iphone.

Det kändes varmt i hjärtat att se den lilla skutan sakta sänkas ner i Lagan. Det var lite som att en kär gammal vän kommit hem igen. Den känslan var säkert ännu starkare för alla de goda krafter som arbetat hårt med dess renovering.

Lars-Ingvar Persson och föreningens ordförande fick ta emot en liten slant från Laholms Sparbank till föreningens arbete. Det har kostat en hel del av reparera ångbåten och man hoppas nu att alla sponsorer och gärna nya vill hjälpa till och bidra..

Tack alla ni eldsjälar! Nu får vi hoppas många turister och medborgare bokar en tur och får en fin känsla av svunna tiders transporter via öppet vatten och medelst ångmaskin.

RELEVANTA LÄNKAR (Öppnas i ett nytt fönster)

KÄLLOR: https://www.facebook.com/sslagaholm/
Laholms Tidning och http://www.sslagaholm.se/

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.