Laddar

14
aug

  • 14 augusti, 2023

Ny lokal bok! Laholms Laxfiske firar 40 år!

Föreningen, Laholms Laxfiske, firar 40 år! I samband med det firandet ger man ut en bok. Boken handlar inte bara om fiske, Ulrika Träff och Nils Danred, som har haft huvudansvaret för boken är nöjda med slutresultatet och menar att det är en bok för alla, inte bara den fiskeintresserade.

Nej, här kan man även läsa om hur och var man fiskar vid Lagan, om flora & fauna, personligheter och kul händelser. Boken innehåller även ett antal lax-recept. Nu kan du köpa denna fina bok på Bokhandeln Laholm. Samt på Laholms Sportfiske, Wittlocks, Laxahuset (endast Swish) Pris: 275 kr

Se även utställningen ”Fisket, Lagan och laxen”, sista dagen; 16 augusti

Missa nu inte utställningen om Lagan och laxen som varar fram till den 16 augusti! Vi kan nästan kalla utställningen en hyllning till Lagan!

Lagan och laxen har spelat stor roll i Laholm under flera århundraden, för till exempel, transporter, fiske, energi, kvarnar i gamla tider, plats för Lagaholms fästning redan på 1200-talet och till och med den offentliga konsten har influerats av ån och det som finns i den och den välkända Lagapärlan.

Och glöm inte den underbara naturen med ett mycket rikt djurliv. En del av detta kan ni läsa om och se på utställningen som ni inte ska missa. Fri entré som alltid på utställningar i Rådhuset.

Utställningens öppettider;

Onsdag, fredag 12-17, Lördag 10-14

Fri entré. Välkomna!

RELATERADE LÄNKAR

https://www.laholmslaxfiske.nu/se
https://laholmstidning.se/kultur/slapper-fullmatad-bok-om-fisket-i-lagan/2146

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.