Laddar

1
jun

 • 1 juni, 2024

Björn Hellberg – Rendezvous

Björn Hellbergs senaste bok, ”Rendezvous”, handlar om den säregna sammanslutningen ”Elitisterna” som har fått massiv kritik för sina hårda uppfostrings-metoder. En morgon görs en fasansfull upptäckt i gruppens träningslokaler, och kriminalarna i den fiktiva Staden på Västkusten dras in i ett kusligt och svårlöst mordfall. Utredningen leds av den luttrade kommissarien Sten Wall som i en raffinerad final ställs öga mot öga med mördaren i ett nervkittlande rendezvous.

Så här recenserar, Inger Hellberg, Björns nya bok;

Citat; ”Björns gamle kommissarie, den idogt kämpande Sten Wall, har en komplicerad situation att reda ut i det märkliga sällskapet Elitisterna, men tillsammans med sina kolleger i polishuset i Staden kan han kanske gå till botten med den tvivelaktiga verksamheten…
Den rykande nya boken finns i bokhandeln. Nu. Och författaren signerar. Som vanligt.”
Slut citat

Du hittar även Björns senaste bok på Adlibris HÄR!

Författare i 55 år med närmare 70 böcker!

BJÖRN HELLBERG bokdebuterade 1969 med Tennisarenans giganter och har således varit verksam som författare i 55 år. Totalt har han publicerat närmare 70 böcker – många av dem kriminalromaner och oftast med Sten Wall i huvudrollen. Inklusive minideckaren Misstaget är Rendezvous bok nummer 28 i Wall-sviten. Hellbergs högt uppskattade kriminalromaner karaktäriseras av en tilltalande blandning av spänning och humor.

Den ultimata stölden

Björns, näst senaste, Sten Wall-bok ”Den ultimata stölden”, ligger också på landets bokhandelsdiskar. Denna gång är den populäre kommissarien på jakt bl a efter en ockrare och en kvinnomisshandlare. Laholms egen deckarförfattare, Björn Hellberg, har ännu en gång skapat en spännande berättelse som man kommer att sträckläsa i hängmattan i sommar.

Handlingen i nya boken i korthet:
Mitt i sorgen efter makens bortgång får Mikaela Eggers ett chockerande telefonsamtal. Först tänker hon ignorera det, men uppringaren återkommer med hotfullare krav. Efter svår beslutsångest beslutar sig Mikaela till sist för att kontakta polisen, trots att hon uttryckligen varnats för att koppla in ordningsmakten.

Björns förra deckare heter, Vena Amoris – Björn Hellbergs kära hustru, Inger, skriver om boken;

Citat; ”Den slipade gamle deckarräven Sten Wall tar sig här an det 26:e fallet i karriären. Jag hoppas att han löser den mystiska gåtan till slut. I den idylliska Staden ska inga mördare gå lösa, eller vad tycker ni? Björns rykande nya deckare Vena Amoris finns i en bokhandel nära dig.” Slut citat.
info

Nej, håller med dig, Inger! Tänk så många mördare vår lilla charmiga stad har haft? Ja, i fantasin alltså! Det är ju nästan i klass med ”Morden i Midsommer”, deckarserien som gått på TV. I den byn blev fler mördade än som levde där kändes det som.

DEN VITA DÖDEN (2009) är en annan av Björn´s alla böcker.
Sportjournalisten Kim Stockman dras in i ett spel på liv och död i samband med att hon engageras för att skriva en dokumentär bok om tennis. Snart framgår det med förfärande tydlighet att deltagarna i ett nästan tjugo år gammalt tennisläger lever ytterst farligt. Kim var själv med på lägret…
Köp den som bok här!

Denna deckare i tennismiljö utspelas i Wimbledon, Båstad, Stockholm och Göteborg.

En annan bra bok från Björn, är ”Skumrask”
Den svenska deckarscenens mest rutinerade kriminalkommissarie, Sten Wall, ställs inför en ny utmanande mordgåta lagom till sommarläsningen i hängmattan.
Köp boken som ljudbok här! 

Den näst senaste i raden av alla böcker är ”En sorts memoar”


info
Efter decennier av moget övervägande utgavs i augusti 2018 på Lind & Co Björn Hellberg´s första självbiografi som han föredrar att kalla för En sorts memoar.
Köp boken inbunden här! 

Men Björn är inte bara en duktig författare utan också även en hejare på tennis. Han har själv tävlingsspelat i 25 år och skrivit flera böcker om tennis. Det Björn inte vet om denna sport är knappt lönt att känna till!

Björn har fått en rad utmärkelser på hemmaplan;

 • Björn Hellberg är Hedersmedborgare nummer 1 i Laholm (1992) – gode vännen Johannes Brost är nummer 2 (1992)
 • Björn har en egen gata – Hellbakken – vid nya idrottsområdet i Laholm (1992)
 • Fick Laholms kulturpris (1993)
 • Gamla Laholms, Jan Olshedens och Göran Trydells stipendium ”Främjare av ord och bild i tryck” (1996)
 • Laholms Tennisklubbs förste hedersmedlem. Björn var själv en utmärkt tennisspelare.
 • Hedersmedlem i LFK-Ringen (Laholms FK:s supporterförening)
 • Har av kultur & fritidsverksamheten i Laholm förärats en egen hållplats i form av en ”ståtlig hövdingstol” på biblioteket.
 • Medlem nr 1 i Föreningen Gamla Laholm.
 • Björn har förärats en egen pralin av Anna Wallin Persson på chokladfabriken Cacao i Lagastaden. Den kallas för Hellbergare, är smaksatt med punsch och liknar en tennisboll.
 • Björn, utsedd till Årets profil 2011 av Laholms Näringsliv.

LITE MER OM BJÖRN HELLBERG

Född 4 augusti 1944

Bor: Laholm

Familj: hustrun Inger, sju barn, 13 barnbarn

Yrke: journalist, författare

Aktuell: Även med nya novellsamlingen ”Snöfallet” och återutgivningen av ”Gråt i mörker”

Bonusfakta: Björn har ett mycket gott minne. Han är väldigt skicklig på namn och årtal. Det praktiska är det inte lika gott ställt med. ”Jag är väl allmänt sedd som Sveriges riksklant nummer ett. Men i övrigt är jag mycket organiserad och strukturerad. Jag har aldrig missat en deadline och jag glömmer aldrig pass eller ackreditering.”

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.