Laddar

4
jun

Upptäck utställningen Glömda världar på Tjolöholms slott

Den 16 juni öppnar Art Inside Out sommarens stora utställning på Tjolöholms slott. Fem internationellt uppmärksammade konstnärer – Tilda Lovell, Karin Drake, Jesper Thour, Kayo Mpoyi och Ann Eringstam – har skapat nya verk under ett konstnärligt residens på slottet. Dessa verk visas i och omkring slottet under sommaren.

Utställningen hämtar inspiration från Hallands rika folklore med inslag av övernaturliga och underjordiska berättelser samt slottets historiska kopplingar till nordisk och keltisk folklore. Konstnärerna har skapat verk i olika medier, inklusive fotografi, måleri, skulptur, ljud, videoprojektioner och AR, som ger Tjolöholm nytt liv.

Besök utställningen och upptäck konstverk inne i slottet, längs skogsstigarna, i Galleri Loftet, arbetarbostaden och slottskyrkan.

Stina Edblom, konstnärlig ledare för Art Inside Out, säger:

”Vi är stolta över att presentera utställningen Glömda världar på Tjolöholms slott. Slottet inspirerar och fascinerar, vilket konstnärerna har fångat i både stora installationer och små, subtila verk. De återuppväcker en slumrande magi som är både gränsöverskridande och fantastisk.”

Invigning

Utställningen invigs den 16 juni kl. 13.00 och följs av performanceverket Besatta lekar och jag leker besatt av konstnären Klara Ström samt en rundvandring i utställningen med de medverkande konstnärerna.

Familjeaktiviteter

Under sommaren erbjuds skapande workshops i måleri och skulptur för barn och familjer, inspirerade av konstnärernas verk. För aktuellt program, besök artinsideout.se

Avslutningskonsert

25 augusti hålls en intim konsert i Tjolöholms slottskyrka med violinist, sångare och kompositör Sara Parkman. Hennes musik förenar andlig pop med folkmusik och är både mystisk och mäktig.

OM Tjolöholms slott

Tjolöholms slott stod klart 1904 och sägs vara en av Sveriges märkligaste byggnader. Idag är Tjolöholm ett populärt nationellt och internationellt besöksmål på den halländska kusten med sitt slott, internationellt kända trädgårdar, stora naturområden med vandringsleder, strand, serveringar, butik och boendeverksamhet. Tjolöholm ägs och drivs av en stiftelse med Kungsbacka kommun som huvudman.

Läs mer på tjoloholm.se

Test & Bild

Text; Tjolöholms Slott
Bilden; Ett smakprov från ”Glömda världar” av konstnären och fotografen Ann Eringstam.
Licens: Medieanvändning

Carl Stridsberg

Pysslar med digital innehållsproduktion via mina webbplatser; https://listitsweden.se, https://hittaupplevelse.se och https://lovelaholm.se med kompletterande bloggar och sociala medier.