Cykla, Kattegattsleden, längs Hallandskusten!

Evenemang

Cykla, Kattegattsleden, längs Hallandskusten!
, , , ,

Datum/tid
måndag 1 jan - måndag 31 Dec

Dygnet runt

Mellbystrand/Skummeslövstrand
Birger Pers väg 10
31260 Mellbystrand

Koordinater
Lat: 56.513889
Long: 12.947153

Arrangör: Halland.se

Mer information


Ämnesetiketter

På kartan

Bilden ovan; Fotograf/Källa, Region Halland/Magnus Andersson

Kattegattleden – nationell turistcykelled!

Sveriges första nationella cykelled – är en 37 mil lång cykelled med unikt havsnära läge, som går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. Kattegattleden är indelad i 8 delsträckor och under dessa sträckor hittar du intressanta besöksmål, var du kan bo, äta, hyra cykel och få service utmed leden.

CyklaiHalland02_728
Fotograf/Källa; Region Halland/halland.se

Kattegattleden går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland. Det spelar ingen roll var du startar äventyret för leden är lättillgänglig via goda kommunikationsmöjligheter. Kattegattleden erbjuder dig som cykelturist en mängd stora – och små – upplevelser. Du cyklar i en fantastisk kustnära natur med närhet till härliga sandstränder och vackra utsiktsplatser. Leden tar dig genom pittoreska fiskelägen och mysiga städer. Under cykelturen passerar du flera historiska platser och intressanta besöksmål som alla är väl värda ett besök. Fikasugen eller hungrig? Det ligger caféer och restauranger som ett pärlband utmed hela leden. När du blir trött finns det gott om olika boendealternativ att välja på – allt från campingar och B&B´s till hotell. Det finns ett stort antal spaanläggningar längs kusten där du kan få hjälp med både ömmande leder och muskler eller helt enkelt bara – njuta.

Cykla är frihet! Från cykelsadeln hinner du se och uppleva mer samtidigt som du hela tiden känner doften av hav och strand.

CyklaiHalland03_728
Fotograf/Källa; Region Halland/halland.se

Region Halland är huvudansvarig för leden, som är ett samarbete mellan Region Halland, Region Skåne, Trafikverket och de tio kommunerna Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Båstad, Laholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka och Göteborg Stad.

Skyltar_Kattegattleden_Foto_RegionHalland728
Fotograf/Källa; Region Halland/halland.se

 

OBS! Ny tjänst skapar bättre förutsättningar för cykelturism


Foto; Sweden By Bike

Många kan tänka sig att använda cykeln som transportmedel på semestern. För de som är lite äldre kan vikten på bagaget ställa till med problem i uppförsbackarna. En ny tjänst för bagagetransporter från Sweden by Bike löser problemet på ett enkelt sätt och till ett överkomligt pris. En av de aktörer som ser potential för en ökad cykelturism till följd av den nya bagagetransporttjänsten är Region Dalarna som har populära cykelleder att erbjuda turister.

Cykelturism är en stor aktivitet i Europa och världen, och Sverige har förutsättningar att bli ett cykelland. För att få igång cykelturism i Sverige så krävs att flera nycklar faller på plats. En av nycklarna är att lösa bagagetransport längs våra cykelleder, säger Lotta Magnusson som är Länsturistchef och Strateg på Region Dalarna.

Enligt Sweden by Bike kan den nya tjänsten underlätta för cykelturismen i Sverige i stor skala. Det har hittills inte funnits några standardiserade lösningar på problemet med transporter av bagage.

Det känns mycket bra att kunna presentera den här tjänsten i samarbete med Jetpak. Den kan sänka tröskeln ytterligare för många som är sugna på att testa något av alla de fantastiska cykelerbjudanden som finns i Sverige. Det fungerar så att man går in på hemsidan och anger var bagaget ska hämtas upp, och var det ska lämnas. Man betalar med kort och sedan är bagaget framme på destinationen när man själv anländer på cykel. Bekvämt och enkelt att använda, säger Katarina Bergstrand som är vd på Sweden by Bike.

Den nya bagagetransporttjänsten har utvecklats i samband med transportföretaget Jetpak Sverige AB. Ett användarvänligt formulär finns på webbplatsens hemsida: https://bagagetransport.se/

 

 

 

Besök gärna vår systersajt också, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Sök Upplevelser
Hoppa till verktygsfältet