Gör ett eget fruktträd!

Evenemang

Gör ett eget fruktträd!
, , ,

Datum/tid
söndag 10 mar

Klockan: 10:00–12:30

Genevad Nygård
Genevad Nygård
312 91 Laholm

Arrangör: Genevad Nygård

Mer information


Ämnesetiketter

På kartan

Vill du lära dig att ympa egna fruktträd? På denna kurs får du med dig hem ett egenympat träd att plantera i trädgården, ge bort i present eller varför inte ett dvärgfruktträd att ställa i en kruka på balkongen?

På vår gård har frukt en väldigt stor plats i det självhushållande köket. Men det funkar inte att så en kärna från en frukt för att få fram ett specifikt träd. Istället ympar man in en gren av en utvalt sort på en grundstam. På så sätt får man exakt det fruktträdet man vill ha.

På denna ympkurs får du lära dig att ympa egna äppel-, päron-, plommon eller körsbärsträd.
Se årets sortlista på hemsidan (under kontaktformuläret):

Vi börjar med en liten genomgång av vad du bör tänka på när du väljer sorter, hur ympningen fungerar och sedan ympar ni själva under ledning av trädgårdsmästare Tina Melkersson (självförsörjande ekobonde och tidigare odlingsinspiratör på P4 Halland).

Begränsat antal platser, så anmäl dig redan idag!

Priset inklusive fika samt 1 grundstam + 1 ympris (= ett träd) är 595 kr. per person

Vill du göra flera träd på kursen finns det ytterligare stammar, ympris och utrustning att köpa till fördelaktiga priser.

Anmälan görs via kontaktformuläret på hemsidan här! 

 

 

 

ANNONS
Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka HÄR eller på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Sök Upplevelser
Hoppa till verktygsfältet