Handla med hjärtat – Handla klapparna i Laholm!

Evenemang

Handla med hjärtat – Handla klapparna i Laholm!

Datum/tid
söndag 1 apr - torsdag 31 dec

LoveLaholm.se är alltid öppet!

Laholm med omnejd

Laholm

Koordinater
Lat: 56.513072
Long: 13.043199

Arrangör: LoveLaholm.se

Mer information


Ämnesetiketter

På kartan

Har ni tänkt på hur fattigt Laholm skulle bli utan alla våra små mysiga butiker i innerstaden, med ett centrum som nästan saknar affärer? Inte bara för oss lokalbor och vi som bor i Laholm med omnejd. Utan även för alla de turister som kommer in till vår lilla stad för att ta del av vår stads speciella charm, med Gamleby, de små genuina cafeérna, Kirke Ralphs mysiga konst och alla andra små konstverk runtom i staden? En stad utan butiker, utan små bagerier, cafeér eller restauranger blir som en spökstad. Laholm är värd bättre än så. Stadens butiker ligger på behändigt gångavstånd längs kullerstensbelagda gator och torg. När benen behöver vila har vi restauranger och caféer som bjuder på en stunds avkoppling i trevlig miljö, inne eller ute beroende på säsong. Parkeringen är gratis, men glöm inte skaffa en p-skiva i någon av butikerna. Strax väster om Laholms centrum ligger Nyby handelsområde där ni finner ännu fler trevliga butiker för hela familjen.

Stora köpcentrum i all ära men de är ganska själslösa. Servicen är inte heller alltid den bästa. Går i alla fall inte att jämföra med den nära och ofta personliga kontakten man får med de små lokala butiksägarna inne i Laholm. Jag är säker på att de flesta håller med mig. En som jag fått väldigt fin kontakt med under åren är den mycket vackra, charmiga och serviceinriktade, Jessica Svensson, ägare till Smyckets Ur & Guld, som varit med på LoveLaholm.se i stort sett sedan jag lanserade den, den sjätte juni 2014. Är man på jakt efter en bra bok eller något till kontoret tar Stefan & Co, på bokhandeln alltid emot en med några vänliga ord. Att gå in och ta en kopp kaffe med fika på Cecil´s, eller kanske en varm kopp chokladmjölk på vintern, är lite som att fika hemma, mysigt och rofullt.


Jessica Svensson, ägare till Smyckets Ur & Guld

I Laholm finns det många butiker som kan tillfredsställa alla behov för din shoppingrunda. Inne i centrum finns det många mysiga butiker som erbjuder både fynd och upplevelser i en unik medeltidsmiljö. Det är kämpigt att ha en butik i Laholm, när man måste slåss med de stora jättarna till varuhallar och på nätet. Men det kunde vara precis tvärtom! Om alla Laholmare först försöker handla i butikerna inne i stan. För om det går bra för de butiker som finns, ja, då ger det ju ringar på vattnet och andra vågar starta upp butiker. Själv hade jag gärna sett någon liten sport- och fritidsbutik i centrum, någon butik som säljer hemelektronik och fotoprylar med flera, med flera.

Det är dags att få tillbaka ett levande centrum med handlare som vågar satsa. Men då måste vi Laholmsbor ge dem en chans. Här alla butiker som medverkar på LoveLaholm  –  Här alla företag som medverkar på LoveLaholm

Presentkort och Attraktiva Laholm
Köpmännens förening i Laholm, heter idag, Attraktiva Laholm och på deras fina, nya hemsida hittar du presentkort till flera butiker i stan. Låter det bra, ta dig till deras hemsida här!

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, ListitSweden.se!
ListitSweden förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, evenemang, resor och äventyr runt om i Sverige på en ständigt växande hemsida, i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Välkommen in och kika! Klicka här eller på bannern nedanför!

Sök Upplevelser i Sverige
Hoppa till verktygsfältet