Laholms Parkour-park!

Evenemang

Laholms Parkour-park!
, , ,

Datum/tid
tisdag 1 jan - tisdag 31 dec

Öppen för alla, alltid

Bättringsvägen
Bättringsvägen 4
312 31 L Laholm

Arrangör: Laholms Kommun

Mer information


Ämnesetiketter

På kartan

Laholms enda parkour-park! Parkour (franska parcours ’bana’, ’vägsträcka’) är en träningsmetod som går ut på att så snabbt och effektivt som möjligt förflytta sig i urbana miljöer. Murar, husfasader, trappor och stolpar forceras genom hopp, klättring, löpning och balansering. Laholms parkour-park är öppen för alla.

Parkour är inte tävlingsinriktat och saknar ett poängsystem. Parkour grundades i Frankrike främst av Raymond Belle och David Belle. Namnet parkour härstammar ifrån ’’parcours du combattant’’, eller på svenska hinderbana, som fransmannen George Hérbert introducerade inom militären i syfte att träna soldater. En manlig utövare av parkour kallas traceur, och en kvinnlig utövare av parkour kallas traceuse. Ibland används termen traceur för att benämna både kvinnliga och manliga parkourutövare.
Källa; Wikimedia

 

 

ANNONS
Besök gärna LoveLaholm´s systersajt, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka HÄR eller på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Sök Upplevelser i Sverige
Hoppa till verktygsfältet