Skummeslövs kyrka firar 900 år!

Evenemang

Skummeslövs kyrka firar 900 år!
, , , , ,

Datum/tid
tisdag 1 jan - tisdag 31 dec

Se hemsida

Skummeslövsstrand

Skottorp

Koordinater
Lat: 56.451777
Long: 12.957233

Arrangör: Skummeslövs kyrka

Mer information


Ämnesetiketter

På kartan

Foto/Källa; Ingemar Isaksson

Under hela 2019, firar Skummeslövs kyrka 900 år. Det blir mängder av aktiviteter som erbjuds som föreläsningar, konserter, pilgrimsvandringar, vägkyrka med mera. Det kommer att bli ett fullspäckat jubileumsår som vi på LoveLaholm.se kommer att försöka följa upp..

Lite fakta;
Kyrkan har daterats till 1100- talet. Det äldsta skriftliga dokumentet, som berör kyrkan är daterad till 6 maj 1340. Tornet och och kyrkan är uppförd av gråsten utan någon sockel. Kyrkan rymmer 166 personer. och är öppen alla dagar 8.00-17.00. Under sommarmånaderna arrangeras många musikgudstjänster. Skummeslövs kyrka har blivit en populär vigselkyrka.
KÄLLA; Webbmanager

Skummeslövs kyrka är en kyrkobyggnad i Skottorp i Göteborgs stift. Den är församlingskyrka i Skummeslövs församling. Kyrkan är en av Hallands äldsta kyrkor och ligger på ett gammalt fornminnes- och kultområde. Här finns spår av kontinuerlig bebyggelse från stenåldern, bronsåldern, järnåldern och vikingatiden och missionstiden på 800-talet. Skummeslövs kyrka är en vitrappad stenkyrka i romansk stil där de äldsta delarna är från 1100-talet. Kyrkan består av långhus med kor och rundad avslutning, absid, i öster. I väster finns ett kyrktorn i hela kyrkans bredd med överdel i trä samt åttakantig lanternin. Alla gravkamrarna under kyrkans golv finns kvar. Känt till namnet är den danska ätten Brahes gravkammare med en bevarad gravsten med så kallad munktext från 1416. Släkten Brahe ägde herrgården Rännenäs.
KÄLLA; Wikipedia

 

Besök gärna LoveLaholm´s systersajter, HittaUpplevelse.se och ListitSweden.se!
Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen på HittaUpplevelse och i Sverige på ListitSweden, i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Välkommen in och kika!

Sök Upplevelser i Sverige
Hoppa till verktygsfältet