Björbäcks Ryttarförening

Om föreningen

Björbäcks Ryttarförening
Ängagården
31298 VÅXTORP
Tel: 0430 - 306 05
Webbplats: http://www6.idrottonline.se/BjorbacksRF-Ridsport/


Föreningstyp

På kartan

Björbäcks Ryttartförening är en aktiv förening men målsättningen att ha en bred verksamhet som passar både juniorer och seniorer med olika erfarenhetsgrad. “Det skall vara trivsamt och utvecklande att vara med i Björbäck, ovasett om man rider på nybörjarnivå, eller om man som vissa rider svår hoppning eller dressyr.”

Historia
Björbäcks RF bildades som en liten ridklubb 1969 av fem hästtokiga flickor.

Erik Thomée blev Björbäcks första ordförande. 1973 tog klubben klivet upp till att bli Björbäcks Ryttarförening i samband med att man anslöt föreningen till SLRC (numera Ridsportsförbundet).

Tävlingsbanan började att byggas och man hade sin första tävling med c:a 225 starter.

1980 bildades en ridhuskommité, vilket resulterade i att det nybyggda ridhuset kunde tas i bruk 1981, för att sedan officiellt invigas den 6 januari 1985.

Nu 40 år senare har hoppbanan på gräs internationella mått och c:a 1400 starter på 4 dagar.

Vid dressyren går tävlingarna på 3 paralella banor, med allt från unghästklasser upp till svår dressyr och över 500 startande på 3 dagarsmeeting.

1997 skrev tidningen Ridsport, att vi anordnar “Sveriges trivsammaste tävlingar”. Tidigare hade vår bana fått epitetet “Sveriges vackraste” av samma tidning – Vi tycker att det fortfarande gäller

Sök Upplevelser i Sverige
Hoppa till verktygsfältet