Laddar

Hallands Auktionsverk

Företag -

  • Öppettider

    Helgfri vardag 14-17
  • Plats

    Nässjögatan 6
    Halmstad
  • 74 visningar

Intresset för auktioner och gamla föremål har varit stort de senaste åren. Mycket beror säkert på att många med mig har tittat på SVT och programmet ”Engelska Antikrundan”. Trevliga värdinnor och experter på olika föremål har fått till intressanta program och att auktionerna har placerats vid berömda slott, militärskolor och andra spännande platser i England, har inte gjort intresset mindre. Föremålen som granskas och värderas håller ofta hög klass och ibland hittar experterna någon liten extra fin sak som dragit till sig allas intresse.

Bilden ovan; En man med lång erfarenhet i auktionsbranschen, Martin Laurell

De har också ofta arrangerat en liten ”tävling” som har gått ut på att vi, tittarna tillsammans med värdinnan och några utvalda besökare på plats, har fått testa våra kunskaper om olika saker. Experten har lagt fram tre föremål på ett bord med orden ”Dyrast, billigare och billigast” och det har gått ut på att vi ska gissa (om någon inte vet det) vilket av de tre föremålen som man tror är det dyraste respektive det billigare. Själv har jag i stort sett alltid haft fel i mina val.

Här i Halland, närmare bestämt, Halmstad, har vi södra Sveriges bästa auktionsbyrå, ”Hallands Auktionsverk AB”. Det var tidigare en del i Crafoordsfären och hette då ”Crafoord Auktioner i Halmstad”. Sedan oktober 2001 drivs verksamheten i egen regi av Martin Laurell, som även drog igång Halmstadkontoret i sin egenskap av chef för Crafoord Auktioner 1999. Martin Laurell har, förutom konstvetenskap och historia, bl a studerat ekonomi vid Lunds Universitet och har även en lång och gedigen auktionsvana. Sedan mitten av 1980-talet har han bl a varit chef för Bukowskis i södra Sverige, driftsledare vid Ellekilde Auktionshus i Köpenhamn och chef för Crafoord Auktioner, såväl i Sverige som i Danmark. Så snacka om en man med erfarenhet!


Man finner många fina och gamla saker hos Hallands Auktionsverk

Den långa erfarenheten i auktionsbranschen i kombination med utnyttjande av modern internetteknik (med bl a bild på samtliga objekt) gör att kunderna kan vara säkra på att få en maximal exponering av sina föremål, vilket även avspeglar sig i goda försäljningspriser. Själv fick jag genom Martin´s auktionsverk ett bra pris på en kinesisk pilgrimsvas som de hjälpte mig auktionera ut.  Efter drygt en månad kom det in ett par tusen på mitt konto vilket hjälpte upp den magra pensionen på ett tacksamt sätt.

Hallands Auktionsverk, på Nässjögatan 6, i Halmstad, rekommenderar jag varmt. Förutom Martin, själv, har han kunniga medarbetare och hela stället känns varmt ombonat, lite familjärt skulle jag vilja skriva. Det känns tryggt att lämna sina föremål, speciellt om det varit arvegods, i deras händer, med fast förvissning om att de gör vad de kan, både via nätet och själva dagen för auktionen, för att vi som kunder ska få ett så bra pris som möjligt.

Att köpa något
Många tror att det är svårt att handla på auktion – att man måste ha en sprängfylld plånbok eller 450 akademiska poäng i konstvetenskap. En del tror t o m att det är inträde till auktionerna – eller att man måste ha speciellt tillstånd för att köpa någonting. Men så går det inte till hos oss Martin & Co! Vem som helst får naturligtvis lov komma in – både under visning och under auktion. Vill man handla, legitimerar man sig i kassan och får därmed ett kundnummer, en sk ”spade”.

Med denna i handen, kan man så bjuda under auktionen och köpet registreras på numret (tidigare var det möjligt att betala kontant i salen, men på grund av den nya lagstiftningen är detta inte längre möjligt). Sedan är det bara att betala i kassan när man går och ta med sina föremål direkt. Vill man inte betala direkt, eller bära föremålen med sig, har man en vecka på sig att betala och hämta. Tänk bara på att det tillkommer 25% i inropsavgift på det klubbade priset (Ibland tillkommer det dessutom ytterligare 5% i sk konstnärsavgift, men det står det mera att läsa om i de kompletta köpvillkoren inne på deras hemsida, se nedan.)

Är man fiffig går man därför och legitimerar man sig i kassan istället och får därmed ett kundnummer. Med detta i handen, kan man så bjuda under auktionen och köpet registreras på numret. Sedan är det bara att betala i kassan när man går och ta med sina föremål direkt. Vill man inte betala direkt, eller bära föremålen med sig, har man en vecka på sig att betala och hämta.
Läs mer om att köpa här!

Hur gör Du om Du har något att sälja?
Ingenting kan vara enklare! Tag med föremålet ned till Hallands Auktionsverk, så får du direkt veta om det är någonting som efterfrågas, hur mycket Du kan räkna med att få och när det kan komma med på auktion. Kan du inte själv komma in med föremålet – det är kanske för långt att åka eller för tungt att ta med sig – skicka då bara ett foto eller maila in så svarar de så fort vi kan. Bor Du i närheten, eller har tid att vänta litet, kan vi ofta arrangera ett hembesök då vi kommer hem till Dig och tittar på föremålen.
Läs mer om att sälja något här!

Allmän information
Se tiderna för auktioner och visning i auktionskalendern på Hallands Auktionsverk´s hemsida här!

Värdering:
Ring! Hallands Auktionsverk gör gärna hembesök.

Öppet
In- och utlämning:

Kontoret håller öppet 14-17 varje helgfri vardag. Övriga tider enligt överenskommelse.
För att vara på den säkra sidan; slå en signal på 035-156900 och säkerställ att de är inne vid önskad tidpunkt.

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
ListitSweden.se & HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter.
Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn här ovanför.
Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

På kartan

Hallands Auktionsverk

Nässjögatan 6
30248 Halmstad

Vägbeskrivning

Om företaget

Hallands Auktionsverk
Nässjögatan 6
30248 Halmstad

Öppettider Helgfri vardag 14-17

Kontaktinformation 035156900
info@hallandsauktionsverk.se

Besök webbplats