Norrvikens Trädgårdar

Om företaget

Norrvikens Trädgårdar
Kattviksvägen 233
269 91 Båstad
Tel: +46(0)431-30 21 10
Mobil: +46(0)720-50 90 92
E-post: malin@norrvikenbastad.se
Webbplats: https://www.norrvikenbastad.se/

Öppettider

Se hemsida för aktuella öppettider och priser.


Kategorier

Ämnesetiketter

På kartan

I dag är det mer än 100 år sedan som Norrvikens trädgårdar öppnade upp som publik park. Detta firades under hela säsongen på Norrvikens vis. Besökare fick se ett Norrviken som knöt samman trädgård, konst, mode och form i renässansens tecken.

Renässansen var en period då man hyllade det vackra och konsten utgjorde en central del. På Norrviken har man valt att placera utvalda alster i naturen. I Barockträdgården passerar besökaren genom Galleriet på sin väg mot Villa Abelin. Här, i en naturlig ram, presenteras kända verk av renässansens stora mästare som Botticielli, Da Vinci och Michelangelo.

Orangeriet restaurang är en upplevelse för alla sinnen. Här serveras omsorgsfullt tillagade rätter på råvaror från regionen. På menyn finns också anpassade rätter för små magar. Njut av en god kaffe, känn doften av nybakat eller bara stilla din hunger med en lunch. Enklare rätter, drycker och fika kan du köpa i Salamander café & bar som ligger i Villa Abelin.

Norrvikens trädgårdar är en väldigt populär plats för bröllop och andra högtider och därför stänger vi tidigare vissa dagar, hör gärna av dig om du har frågor om vilka. Norrvikens trädgårdar är en plats som inte finner sitt motstycke någon annanstans.

Norrvikens_Tradgardar_1200x800_01

Här finns allt! Vackra promenadstigar och en fantastisk utsikt över Laholmsbukten med gott om generösa grönytor att avnjuta din picknickkorg på.

Hasses glada trädgård

Sommartid, i Hasses glada trädgård, växer mest sånt som man kan äta. Grönsaker, bär och frukter och genom att gå på Skattjakt bland buskarna, träden och de fina odlingslådorna, får barnen lära sig hur man odlar och skördar. Det underbara i att inne i ett torrt litet frö, gömmer sig en växt som längtar efter att få gro. Det här är en lyssna, lär och lekplats för små, nyfikna trädgårdsmästare! I Hasses glada trädgård, finns Gitarrträdet, Blå Bäcken och Kläpplet. Där finns också Spring-iväg-stigen Håll-balansen-vägen och Myskojan. Passa även på att titta in till bigården och lär er mer om våra flitiga arbetare, eller hälsa på i den lilla hönsgården.

VINTER PÅ NORRVIKEN – Datum: 25 november – 13 december
Tid: Onsdag- fredag kl. 15-20, Lördag- söndag kl. 12-20


Foto; Lena Evertsson

Norrvikens trädgårdar är en skönhet i vinterskrud. Till vintern smyckar man parken och Villa Abelin med sagolik ljussättning. Ta med vänner, familj eller kollegor och promenera och upplev en stämningsfull park.

Orangeriet restaurang och Chocolaterian erbjuder julinspirerad mat, fika och dryck. Sittplatser både inne och ute. Önskar du njuta av en trerätters julmiddag i Orangeriet restaurang, måste du boka den!

Handla julens klappar i vår välfyllda vinterbutik.

Se aktuella priser på deras hemsida.

Coronainfo
Var rädd om dig och om andra, Norrvikens trädgårdar har begränsat antal entrébiljetter så att du som besökare ska känna dig trygg, därför hänvisar man till förköp.
Biljettköp HÄR!

Se även Norrvikens Trädgårdar på ListitSweden här!

KONTAKT
VID FRÅGOR
+46(0)431-30 21 10
+46(0)703-15 46 09

ÖPPETTIDER
1 – 22 november: lördag & söndag kl. 10.30 -16.00

Vinter på Norrviken 25 november – 13 december:
onsdag – fredag kl.15-20
lördag & söndag kl. 12-20

LUNCH SERVERAS KL. 11.30 -15.00

Vi är en kontantfri anläggning och tar endast swish och kort. För större bokade sällskap och konferenser har vi öppet hela året.

Spara

Sök Upplevelser i Sverige

Lunchmeny - Vecka 03

Lunchmeny saknas för denna vecka.

Hoppa till verktygsfältet