Laddar
  • Plats

    Ränneslöv 941
    Laholm
  • 18 122 visningar

Bilden ovan; Anders i sitt vackra badkar.
När EU-projektet med syfte att stärka ädellövträkedjan i länderna kring södra Östersjön avslutades delades ett pris för bästa ädelträprodukt ut. Av två finalister från varje land utsågs Anders Ölund från Laholm som vinnare för sitt vackra badkar gjort i almträ. Anders var på plats, tillsammans med badkaret, i Polen för att ta emot priset! Bilden är dock tagen under en utställning i Båstad.

Anders Ölunds snickeri tillverkar unika skulpturella möbler och inredningar som är skräddarsydda efter kundens önskemål. Vi förverkligar idéer occh tar fram oväntade lösningar, som kanske inte ens funnits förut. Vi sammarbetar med arkitekter och inredare som letar efter gedigen kvalitet. Vi föredrar alm, som är väldigt lik valnöt och teak såväl i utseende som egenskaper. Almarna vi använder oss av har vuxit i Laholm, Båstad eller Halmstad.

Nedan några utvalda produkter ur sortimentet.

Bilden nedan; Vackert bord

bord728

Bilden nedan; Slaktarblock och skärbrädor tillverkas i olika storlekar, kan fås i rökt ek, ek eller bok.

bord02_728

skarbrador728

Bilden nedan; Nyhet: Funktionell klädnypa med vacker design, tillverkad i svensk alm. Modellen är inspirerad av de klädnypor som använts jorden runt i årtusenden. Finns bl a att köpa i Ölunds butik på Blocket.

kladnypor

Vackra ljusstakar utformade som hjärtan. LoveLaholms favoriter!

ljusstakar

Se filmen om Anders ölund och vägen fram till hans vackra hantverk!

Spara

Spara

Videopresentation

På kartan

Ölunds design och snickeri

Ränneslöv 941
31295 Laholm

Vägbeskrivning