Laddar

Tandläkare Anna Bång

Företag -

  • Plats

    Ryssgatan 5
    Laholm
  • 6 841 visningar

Foto; jarmoluk, pixabay

Allmäntandvård – Årliga kontroller, lagningar, utdragningar och rotfyllningar.

FYRA SÄTT ATT SKYDDA DIG FRÅN HÅL I TÄNDERNA!

Anna_Bang728
Foto; jarmoluk, pixabay

1. RENGÖRING
Som med alla tandproblem är det bästa sättet att skydda sig från hål att rengöra tänderna rätt. Syraangreppen blir ofta värst på ställen som är svåra att nå. Därför är det viktigt att se till att rengöra extra noggrant längst bak i munnen, mellan tänderna och intill lagningar. Fluor är ett effektivt hjälpmedel mot karies och därför är det viktigt att använda en tandkräm med fluor. Dessutom kan man använda munskölj med fluor och fluortuggummin som extra hjälpmedel.

2. ÄT RÄTT.
Syraangreppen uppstår som sagt när du äter och därför är det viktigt att tänka på hur och vad man äter. Det är när bakterierna bryter ner socker och kolhydrater som syran bildas och därför är det bra att undvika allt för mycket söt mat eller dryck. För att ge din saliv chansen att stoppa angreppen och ge dem tid att återställa tänderna är det också viktigt att inte småäta utan istället ge saliven två till tre timmar mellan måltider att arbeta.

3. GÅ TILL TANDLÄKAREN.
Genom regelbundna besök hos tandläkare och tandhygienist så kan du upptäcka karies i tid, innan de orsakar stora hål och inflammationer som kräver stora lagningar. Din tandläkare kan i god tid upptäcka om du riskerar att få hål och hjälpa dig med hur du ska förebygga dem genom ändrad kost eller rengöring. Eftersom risken för karies varierar beroende på vilka bakterier du har i munnen så kan tandläkare också ta reda på om du löper högre risk genom att ta salivprov.

4. MUNTORRHET
Saliven är ett naturligt skydd mot karies och om du lider av muntorrhet så innebär det att du löper en större risk för hål i tänderna. Om du lider av muntorrhet är det därför bra att berätta detta för din tandläkare som då kan ge dig råd om åtgärder som kan öka din salivproduktion, ifall du behöver tätare kontroller eller hjälpmedel som fluorsköjlmedel. I vissa fall beror muntorrheten på att man tar någon medicin som minskar salivproduktionen. Det kan i så fall vara bra att höra med sin läkare om det finns någon alternativ medicin som inte orsakar muntorrhet.

På kartan

Tandläkare Anna Bång

Ryssgatan 5
31230 Laholm

Vägbeskrivning

Om företaget

Tandläkare Anna Bång
Ryssgatan 5
31230 Laholm

Kontaktinformation 043010030
anna@tanila.se