Laddar

Hallandsleden har ca 450 km markerad led och på sin väg genom Halland delar sig Hallandsleden i en östlig och i en västlig sträckning. De båda sträckningarna förenas åter i Åkullaområdet öster om Varberg och norr om Simlångsdalen i Gyltige.

Från Varberg kan du ansluta till övriga delar av Hallandsleden strax före Åkulla. I Halmstad går Hallandsleden från tågstationen där också Europaled 1 kommer in från danska Grenå via färjan och ansluter till övriga Hallandsleden i Simlångsdalen. Hallandsleden anknyter i söder till Skåneleden och i norr till Bohusleden.

Osbecks bokskogar, Hasslöv, Hallandsåsen
Osbecks bokskogar, Hasslöv, Hallandsåsen. Foto, Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Landskapet växlar hela tiden. Ena stunden vandrar man genom djupa skogar för att senare komma ut i ett öppet landskap med hästhagar och små röda stugor. Leden följer gamla färdvägar med mängder av kulturspår såsom fornminnen och historiska byggnader. Många av sevärdheterna längs leden har fått informationsskyltar.

Osbecks bokskogar, Hasslöv, Hallandsåsen
Osbecks bokskogar, Hasslöv, Hallandsåsen. Foto, Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Hela sträckan är drygt 450 km och leden är uppdelad i 3 delleder fördelat på 26 etapper. För att täcka alla delar av Hallandsleden finns det tre kartblad, som går att beställa HÄR!

Bild; Carl Stridsberg, lovelaholm.se
Text; Källa; Hallandsleden