Laholm ligger väldigt bra till, rent geografiskt. Det är nära till havet, landet, naturen och vi ligger mittemellan Malmö/Köpenhamn i ena ändan, Göteborg i andra. Åtkomliga med bil inom någon timme. Både näringsliv och pendlande privatpersoner har dragit fördel av detta sedan länge. Då Europaväg E6 går, från norr till söder, rakt igenom bygden och passerar alldeles intill Laholm så är kommunikationerna väldigt bra. Med järnvägsstationen inom 10 minuters bilresa så är det lätt att ta sig till Laholm utan bil!

För den som önskar leva ett liv i lugnt tempo, med storslagen och vacker, natur in på knuten och nära havet och Sveriges längsta sandstrand, 12 km lång, passar Laholm väldigt bra. Med sina dryga 24 000 invånare inbjuder Skara till samvaro och ett klimat där nästan “alla känner alla” och där man tar hand om, och bryr sig om varandra. Staden är en fin stad att låta sina barn växa upp i, lagom stor med bra barnomsorg och fint utbud av skolor.

Laholm är Hallands äldsta och minsta stad med rötter från medeltiden. Laholm är välkänt för sitt utmärkta laxfiske i ån Lagan som rinner förbi samhället samt sina många konstverk. Innerstaden andas typisk småstadsidyll med sin medeltida stadsdel Gamleby.

I Gamleby finns den oregelbundna stadsplaneringen kvar från medeltiden, med gamla kullerstensgator. De låga husen är byggda i tegel och korsvirke som är typiskt för södra Halland. Laholm är en småstadsoas som bokstavligen blommar upp på sommarhalvåret. Hit kommer människor från när och fjärran för att njuta av den härliga miljön som Laholm erbjuder.

Laholm är en jordbrukskommun med flera sysselsatta jordbrukare jämfört med riksgenomsnittet. Industrin präglas av småföretag där ett par av de största har cirka 100 anställda. Laholm är känd som en Tryckarstad med tryckerier i spetsen som Trydells och Ruter Media Group, bland andra. Laholm har även flera andra företag som Diab, Brickpack med flera.

Service
I Laholm är det nära till all tänkbar service, så som banker, apotek, livsmedelsaffärer, radio-, teve- och fotohandlare, kläd- och skobutik, bokhandel, frisörer, ur- och guldsmed och torghandel. Det finns Stadshotell, restauranger, pubar, café och bageri. Dessutom finns flera kulturella begivenheter som exempelvis biograf, teater, bibliotek och kulturskola. Allt finns samlat centralt och nära till hands kring de båda torgen.
Dessutom finns det vårdcentraler, läkarmottagning, folktandvård och en familjecentral för barn- och mödravård.

Hoppa till verktygsfältet