Lugnarohögen

Sevärdhet

Det här är en sevärdhet kategoriserad under . Klicka på knappen nedan för mer information.

Mer information

Platsinformation

Laholm

Koordinater
Lat: 56.412099978
Long: 13.009161656


På kartan

Foto; Carl Stridsberg

Lugnarohögen är en unik bronsåldersgrav som är cirka 3 000 år gammal. Utgrävningen av Lugnarohögen gjordes 1926. Den är en 8 meter lång skeppsättning och ligger under jord.För att bevara lämningen åt eftervärlden göts ett valv över skeppssättningen. Den underjordiska gången till graven börjar i en 1800-talsbyggnad, Mor Johannas stuga. I huset finns ett museum, som berättar om fynden och den aktuella epoken. Den nordiska bronsåldern inföll 1800-500 f.Kr. Lugnarohögen är för närvarande stängd för renovering. För mer information kontakta Laholms turistbyrå, tfn 0430- 150 00 eller kultursekreterare Thérèse Ehrenborg, Laholms kommun, tfn 0430-150 00.

Du kan alltid besöka jordhögen utifrån.

 

EVENEMANG ÅRET OM PÅ LOVELAHOLM.SE
I Laholm händer det mycket – vi lägger upp så mycket vi hinner med. Se Evenemang just nu här! Hjälp oss gärna med att sprida vad som händer i Laholm. Vi är glada för all hjälp vi får. Och det behöver inte alls vara från företag bara. Det går lika bra om du är privatperson eller någon förening.
Registrera ett evenemang genom att fylla i vårt webbformuläret här!

Tusen varma tack i förhand! 
Team LoveLaholm
Carl, Mattias & Rebecka

Besök gärna vår systersajt också, HittaUpplevelse.se!
En mycket nischad sajt om upplevelser! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Klicka på bannern här nedanför. Välkommen in och kika!

Sök Upplevelser
Hoppa till verktygsfältet