Teckningsmuseet i Laholm

Sevärdhet

Det här är en sevärdhet kategoriserad under , , , , . Klicka på knappen nedan för mer information.

Mer information

Platsinformation
Hästtorget
31230 Laholm

Koordinater
Lat: 56.51407798
Long: 13.042198419


På kartan

Foto; Carl Stridsberg

Vid Hästtorget i centrala Laholm ligger Teckningsmuseet i Laholm, Nordens enda museum för teckningskonst. Museet drivs av Hallands Konstmuseum och har som ambition att lyfta fram teckningen som konstart och vara ett forum för såväl nya strömningar som historiska återblickar inom teckningskonsten.

Här visas tillfälliga utställningar med nordiska och internationella konstnärer, samt verk ur den egna samlingen. Den publika verksamheten bjuder också på konstvandringar, workshops, föredrag, och pedagogisk verksamhet för skolan. I museets butik finns böcker, vykort och presentartiklar och centralt i huset ligger ett café.

Ett besök på Teckningsmuseet är också en arkitektonisk upplevelse. Museet är inrymt i Laholms gamla brandstation, som fått en modern och spännande tillbyggnad med ansiktet mot Lagan.

Kontakt
Telefon; 0430-154 51

 

 

BESÖK LOVELAHOLM´S SYSTERSAJTER
Besök gärna vår systersajter, ListitSweden.se och HittaUpplevelse.se
Där kan du hitta och få tips om resor, upplevelser, evenemang, besöksmål och sevärdheter på våra, ständigt växande hemsidor. Klicka på banner nedan eller klicka på deras namn ovan. Du kommer även till ListitSweden.se genom att klicka på bannern här nedanför!

Sök Upplevelser i Sverige
Hoppa till verktygsfältet