Visar innehåll märkt "alla hjärtans dag"

Alla hjärtans dag, i år en onsdag, är en temadag som firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner som uppstod kring helgonet Sankt Valentin under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.

Läs mer


Valje, en liten by strax innan Sölvesborg, är en av mina egna barndoms lyckliga platser. Här bodde jag som liten kart ofta hos min morfar, Karl, och mormor, Greta. De bodde i en villa med stora jordgubbsland, mittemot Ivösjön. Här fanns en badstrand, båtuthyrning, en lekplats, kiosk och minigolfbana. Här hos mormor och morfar, långt från, Kristianstad, där vi bodde, jag och min mor, i en kåk som idag skulle betraktas som ett rivningsobjekt, med trånga kalla gränder, gatsten och betong, kände jag mig glad och livet lekte. Bara någon mil från, Valje, låg alltså, Sölvesborg, dit jag och mina morföräldrar brukade åka in till för att handla.

Läs mer


Bilden ovan; Ägarinnan, Jessica, vid uppstarten av butiken. Butiken är nu full med nyheter! Välkommen till oss! Smycken ger en känsla av lyx. Smycken, klockor och andra fina presenter finner du inne på ”Smyckets Ur & Guld”. Jessica med personal hälsar dig välkommen in och tillsammans hittar du säkert en present som kommer att ge din käraste, din bästa vän, din dotter, syster, bror, far eller mor ett fint minne från dig. Presenter i all ära men du får inte glömma att en present är inte värd mer än du gör den. Många gånger är den största presenten omtanke och…

Läs merArkiv

Hoppa till verktygsfältet