Visar innehåll märkt "allemansrätten"

Friluftsfrämjandet vill öka barns kunskap om allemansrätten och har fått stöttning av Naturvårdsverket i framtagandet av en ny sagobok med Skogsmulle – Skogsmulle och besökarna på ön. Känslor, empati och omsorg om naturen står i fokus när vi får följa med Skogsmulle på ett nytt spännande äventyr.

Läs merNaturen får oss att må bra. Det upptäckte många under sommaren 2020. En undersökning som Naturvårdsverket har gjort visar på rekordmånga besökare. En trend som också går igen i Västra Götaland.

Läs mer


Nästa år drar projektet ”Friluftslivets år” igång. Projektet drivs av paraplyorganisationen Svensk Friluftsliv, och syftet är att lyfta friluftslivets värden och få fler människor att vistas i naturen.

Läs mer


Att cykla i och kring Laholm är fantastiskt. Om man vill uppleva både skog, strand och hav, landsbygd och insjöar från cykelsadeln, så finns det många bra möjligheterna till trevliga cykelturer. Om man inte vet riktigt var man ska cykla, kan man få många bra förslag om man letar lite online.

Läs merI 50 dagar ska Sören Kjellkvist, ambassadör för Friluftsfrämjandet och Bergans, jaga, fiska och leva av det som naturen erbjuder. Med äventyret vill han uppmärksamma de hotbilder och prövningar allemansrätten står inför idag. Men även hur positiv inverkan allemansrätten har för folkhälsan och främjandet av en hållbar framtid. Projektet går under namnet överleva Vildmarken. Med på äventyret tar han en nära vän, schäfertiken Daxa.

Läs merArkiv

Hoppa till verktygsfältet