Visar innehåll märkt "barncancerfonden"

September är barncancermånaden och med detta vill vi samla hela Sverige och uppmärksamma barncancer. Walk of Hope är evenemanget för dig som vill promenera ute i friska luften och samtidigt bidra till Barncancerfondens viktiga ändamål. Du får chansen att göra gott samtidigt som du har kul tillsammans med nära och kära.

Läs mer


Den 15 februari är det internationella barncancerdagen. Då uppmärksammas barn med cancer världen över. I Sverige tänder vi ljus varje år den 15 februari för alla barn som någon gång drabbats av cancer och för att sätta ljuset på barncancerfrågan.

Läs mer


Den 25 mars arrangerades årets Spin of Hope – Nordens största spinningevent. Hela 6 miljoner kronor samlades in när 30 000 personer på 93 platser över hela landet cyklade till stöd för barn som drabbats av cancer.

Läs mer


September är barncancermånaden och Barncancerfonden genomför under hela månaden flera aktiviteter för uppmärksamma barncancer att samla in pengar till livsviktig forskning. Promenadloppet Walk of Hope inleder barncancermånaden och arrangeras på runt 50 platser över landet under hela september. På två av orterna anordnas loppen som Poké-walks där deltagarna samlar Pokémon på vägen.

Läs mer


Närmare en miljon barn gör sig redo för att påbörja höstterminen efter sommarlovet. Men för många cancerdrabbade barn och familjer ses skolstarten mer som en kamp än en plats för lärande. Det framgår av en ny undersökning från Barncancerfonden där 44 procent av familjerna anser att skolan inte haft tillräcklig kunskap och beredskap vare sig under eller efter vårdtiden av deras barn. Markus Odeberg och hans familj tvingades föra en dubbel kamp, dels mot cancern och dels mot skolan.

Läs mer
Nu är Julen snart förbi och julklappar för miljarder har delats ut i stugorna runt om i Sveriges avlånga land. Många har skrivit långa önskelistor och kanske har de fått just den saken eller upplevelsen de drömt om. Men många är de som säkert önskat att de skulle bli friska framför en julklapp. Ni känner väl till det där ordspråket; ” När man är frisk har man tusen önskningar, när man är sjuk har man bara en”!

Läs mer


Ride of Hope är cykelloppet som går förbi samtliga sex barncancercenter i Sverige. Cyklisterna startar både i Lund i söder och i Umeå i norr och samlar genom loppet in pengar till Barncancerfonden. Samtidigt visar de sitt stöd för barnen och familjerna på landets barncanceravdelningar. Loppet genomförs tillsammans med sponsorer för att så mycket pengar som möjligt ska kunna gå till livsviktig forskning. Lidl Sverige är huvudsponsor för tredje året i rad.

Läs mer


Lördagen den 28 mars cyklas Spin of Hope till förmån för Barncancerfonden. 130 gymanläggningar över hela landet deltar och ställer sina spinningcyklar och instruktörer till förfogande gratis. Cyklarna ska hållas rullande genom 12 raka spinningpass, från kl 07 på morgonen till 19 på kvällen. Som deltagare väljer man om man vill cykla alla passen själv eller bilda ett lag…

Läs mer


Barncancerfonden anslår 73 miljoner till forskning om barncancer utifrån höstens ansökningar. Det är andra året i rad som höstanslagen överskrider 70 miljoner. Sammanräknat med årets övriga finansiering av forskningsinsatser innebär det att Barncancerfonden under 2014 har ökat den totala satsningen på forskning om barncancer med 20 procent – från 162 miljoner till 190 miljoner kronor.

Läs mer


“Unga som överlevt cancer som barn kan använda sina erfarenheter av sjukdomen för att stötta barn som nu går igenom samma sak. Genom Barncancerfondens koncept peer support förbereds dessa unga för rollen som kamratstödjare. De blir en positiv förebild och en kompis som verkligen förstår.”

Läs mer


Jag är inte så mycket för att cykla längre. Mycket på grund av värk. Men cyklade mycket förr. Bland annat 2,5 mil till jobbet varje dag i ett års tid. Men det här loppet hade jag gärna varit med i. För allt man kan göra för alla våra de minsta, är guld värt!

Läs merArkiv

Hoppa till verktygsfältet