Visar innehåll märkt "dryck"

Årets första frilandsodlade färskpotatis har plockats på Nylyckans Gård på Bjärehalvön. Och det var Lidl Sverige som tog hem budgivningen av de gyllene primörerna som gick för 2 500 kronor per kilo. – Man kan säga att färskpotatisen är värd sin vikt i guld i år. Hela förtjänsten på 100 000 svenska kronor skänks direkt till UNHCR för hjälp till Ukraina, berättar AnnaKarin Hamilton på Svensk Potatis.

Läs mer


Händelser i världen påverkar livsmedelsproduktionen i Sverige, med skenande kostnader och oro för framtiden. Som konsument kan du bidra till att säkra den svenska livsmedelsförsörjningen genom att välja svensk mat och dryck när du handlar. En stark svensk livsmedelsproduktion gör oss mindre sårbara för omvärldens svängningar och den ger oss livsmedel som uppfyller svenska mervärden.

Läs merTillsammans räddar vi den lokala handeln! En kan inte göra allt med alla kan göra något och vi på Cityplay vill göra vad vi kan. Cityplay skapades för att stödja lokal handeln och skapa levande städer. Det gällde tidigare och det gäller i högsta grad även nu. Därför formar vi tillfälligt om Cityplay och gör det till en digital mötesplats för handlarna och stadens invånare.

Läs mer


På sju platser i Laholms kommun kan du fira Valborg. Arrangemangen börjar vid lite olika tidpunkter, se nedan.

Läs merArkiv

Hoppa till verktygsfältet