Visar innehåll märkt "friluftsliv"

En av mina egna “Smultronställen” i Laholm – Det underbara naturområdet och sjöarna vid Hjörnered! Här finns många vandringsleder, man kan fiska, paddla kanot, tälta och vandra i vackra bokskogar. Kanske klättra ner i Midsommargrottan och träffa “Midsommartrollet”.

Läs merFrån Sandsjöbacka i norr till Osbecks bokskogar i söder rustar länsstyrelsen i Halland upp och kompletterar anordningar i naturreservat som länsstyrelsen anser vara särskilt värdefulla för friluftslivet. De 32 utvalda reservaten finns också presenterade i boken ”Upptäck naturen Halland” som man nu släpper en nyutgåva av.

Läs mer


Det finns idag många barn som blir skrämda av naturen. De har levt hela sitt liv under gatlampors sken och deras djungel har varit stenbyggnader och hårda parkeringsplatser. Alla krafter som finns måste samverka för att ändra på denna dystra framtidsutsikt. En av de organisationer som kämpar på är Friluftsfrämjandet.

Läs mer


I 50 dagar ska Sören Kjellkvist, ambassadör för Friluftsfrämjandet och Bergans, jaga, fiska och leva av det som naturen erbjuder. Med äventyret vill han uppmärksamma de hotbilder och prövningar allemansrätten står inför idag. Men även hur positiv inverkan allemansrätten har för folkhälsan och främjandet av en hållbar framtid. Projektet går under namnet överleva Vildmarken. Med på äventyret tar han en nära vän, schäfertiken Daxa.

Läs mer


Härliga Hjörneredssjöarna. Foto, Carl Stridsberg Hjörneredssjöarna är ett sjösystem som sträcker sig från Knäred via Hjörneredssjön till Skogaby. Hjörneredssjöarna är ett konstgjort sjösystem som bildades i och med att Lagan dämdes upp vid Skogaby. Sjöarna ligger på samma plats som byn med namnet Hjörnered tidigare låg. Byn sattes i och med fördämningen under vatten. Området är känt för sitt friluftsliv, det är vanligt att paddla kanot och tälta i området. I området finns också en lägerplats för Scouterna. Många kommer också till sjösystemet för att fiska. Foto; Jörgen Larsson, jlfoto.com De vanligaste fiskesorterna är gös, gädda och abborre. Fiske får…

Läs merArkiv

Hoppa till verktygsfältet