Visar innehåll märkt "hälsa"

Vårdcentral med kunniga specialister. För tredje året i rad, rankad som bästa vårdcentral av patienterna i Laholm ( 2018 bäst av Hallands 44 vårdscentraler). Empati, gott bemötande och tillgänglighet är kvalitetsaspekter vi värnar om Företagshälsovård med kunniga arbetsmiljö- och hälsospecialister. Finns där för dig som företagare och dina medarbetare när ni behöver stöd i hälso- och arbetsmiljöarbetet. Vi stöttar i rehabilitering och skapar förutsättningar för återgång i arbete för den som är sjukskriven. Läs mer på vår hemsida www.laholmshalsan.se     Besök gärna LoveLaholm´s systersajter, HittaUpplevelse.se och ListitSweden.se! Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av…

Läs mer


Män saknar språk för hur de mår psykiskt och känslomässigt och har inställningen att ensam är stark, hävdar forskare inom suicidforskningen som söker svaren på varför över 70 procent av alla självmord i Sverige begås av män eller pojkar i åldern 15-44 år.

Läs mer


Det är antagligen ingen slump att det är vi i Halland som lever längst i hela Sverige. Kanske beror det på havet, naturen och vindarna. Eller så beror det på att vi länge har förstått vikten av att ta hand om oss själva. Varje år kommer Statistiska Centralbyrån med prognoser på hur länge vi förväntas leva.

Läs mer


Carolina Johansson, driver sen i somras sitt företag Carolinas Bowenterapi, med utgångsorten, Ysby. Det är en korrigerande, balanserande, och smärtreducerande terapi. Carolina är dipl. bowenterapeut . Hon har alltid intresserat sig för människans anatomi, hälsa och alternativa behandlingsmetoder. Bowenterapi är en mjuk, smärtfri behandling som effektivt stärker kroppens läkningsförmåga. Med hjälp av tummar och fingrar rullar man över muskler, senor, bindväv samt stimulerar nerver över specifika punkter på kroppen vilket gör att det skapas en vibration i muskeln genom kroppens vävnader och understödjer läkning. Bowenterapi är en effektiv behandling av: -hela muskel och bindvävsmassan -minskar muskeloskeletala problem som sportskador, ischias,…

Läs mer


Proffesionell massage och kroppsterapi för kropp, själ och sinne. Jag erbjuder ett brett urval av behandlingar, hudvårdsprodukter, liniment mm. Samt evenemang och kurser, tex yoga. Varmt välkommen till en avslappnade miljö och välgörande behandlingar. Kontakt E-post; info@massageochhalsa.com Tel/Mobil; 0733383363

Läs mer


Studier där försökspersonerna själv rapporter om vad de äter eller hur mycket de motionerar är inte alltid så tillförlitliga. Förra året uppgav lite drygt 6 av 10 mellan 45 och 64 år att de ägnade 30 minuter åt fysisk aktivitet varje dag.

Läs mer


Har just upptäckt Vamé, som är ett stilsäkert magasin för den nyfikna, den som är intresserad av möten mellan människor och av att upptäcka nya delar av Halland. I varje nummer av Vamé kan du läsa om allt från nöje, hälsa och mat till mode och teknik. Varje nummer har ett tema som lyfts fram lite extra, deras första tema är Mat & Dryck.

Läs mer


Världens ledare har misslyckats med att ta sig an det största utbrottet någonsin av ebola. Stater med beredskap för biologiska katastrofer, inklusive civil och militär medicinsk kapacitet, måste omedelbart bistå med tillgångar och personal till Västafrika – detta budskap framförde Joanne Liu, Läkare Utan Gränsers internationella ordförande, idag i en särskild presentation för FN, organiserad av FN:s generalsekreterares kontor och Världshälsoorganisationen (WHO).

Läs merArkiv

Hoppa till verktygsfältet