Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Vår strand får fortsatt bli en strand för alla!

Bilparkeringen på stranden verkar få finnas kvar och det är bra tycker vi på LoveLaholm.se. För det handlar om allas lika värde och om tillgängligheten för funktionshindrade,  barnfamiljer och äldre.

Bilstranden. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Parkeringsproblemet som skulle uppstå utan bilparkeringen på stranden skulle eskalera. Räddningstjänsten, Polis, Ambulans, Brandkår, skulle få väldiga problem utifall något skulle hända i den bebyggelsen som finns utmed bilstranden.

Bilar på stranden har det varit så länge ortsbefolkningen kan minnas i Mellbystrand och Skummeslövsstrand. 
Jag skulle vilja påstå att miljöproblemen, om de nu finns, skulle bli värre med parkering längst alla smågatorna. Tänk bara alla turister som skulle irra omkring, letandes efter parkering! Turister som återkommer varje år just för möjligheten att kunna ta bilen ner till stranden, fullastade som de ofta är med ungar, hundar och all möjliga stöldbegärliga föremål som de har med sig i sina bilar eller husbilar.

Valfrihet!
Det finns en hel massa andra orsaker till varför det är bäst att låta det vara som det alltid varit, valfrihet är bara en av dem! Så låt bilstranden vara! För precis som föreningen “Strand för alla” åberopar finns det då en liten bit av stranden där funktionshindrade lätt kan ta sig ner, där utpumpade barnfamiljer kan köra ner alla sina barn med alla sina leksaker, där gamla som har svårt att orka gå så långt kan komma till och där våra besökande turister kan komma ner. Turister, som kanske väljer vår strand före alla andra just på grund av möjligheten att färdas ner med bil på stranden? Och de som inte vill gå eller vistas på bilstranden, ja, för dem finns det mycket gott om plats att vara någon annanstans på stranden.


Bilfri strand. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Vi på LoveLaholm.se har följt, med stort intresse denna händelse för att se vad för nytt, mark- och miljödomstolen kommit fram till eftersom de nu fick göra om hela målet.

Beslutet
Mark- och miljööverdomstolen beslutar att Laholms kommun inte tvingas att förbjuda parkering på stranden i Mellbystrand och Skummeslövsstrand. Det går fortsatt att parkera bilen på stranden i Mellbystrand och Skummeslövsstrand. Men enligt en dom i Mark- och miljööverdomstolen får Laholms kommun inte främja parkering på stränderna i kommunen.

Men eftersom stränderna till stor del är privat mark är det ju upp till markägarna att vidta åtgärder och eftersom de till största delen är för bilparkering på stranden, återgår allt till sin ordning igen och stranden blir en strand för alla.

En strand för alla!
Här på stranden finns det plats för oss alla. För barnfamiljer, för äldre, för funktionshindrade, för ungdomar, för bilburna och icke bilburna!


Bilfri strand. Foto; Carl Stridsberg, lovelaholm.se

Besök gärna LoveLaholm´s systersajter, HittaUpplevelse.se och ListitSweden.se!
Vi förmedlar och ger tips och inspiration från ett fantastiskt utbud av oförglömliga upplevelser, resor och äventyr runt om i Världen på HittaUpplevelse och i Sverige på ListitSweden, i samarbete med turistföretag, reseföretag, turistorganisationer, kommuner och privatpersoner! Välkommen in och kika!

Relaterade inlägg

Posta kommentar

Kommentarer2

  • Staffan H;olmgren skriver:

    Om Strandmiljö Laholm får som de vill så ska våra obebyggda ängar översvämmas av bilparkerare. Vilken god miljö är det? Jag har varit i Skummeslövsstrand sedan 1950 och aldrig haft något obehag av bilparkerare på stranden. Eliasson och Vadell kan väl hålla sig på de bilfria områdena så störs de inte. Förbudsmänniskor kan inte vara lyckliga människor – de bara retar sig på allt.

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet