Postat av Carl Stridsberg Postat i LoveLaholm.se

Säsongsstart för Vallåsen Bike Park

Sommaren är full av tävlingar och event och sparkar igång redan helgen 10-11 maj med Vallåsen Enduro – en del av Enduro Sweden Series.

Foto; Vallåsen Bike Park

Den 4 maj öppnade Vallåsen Bike Park för säsongen. Förra säsongen blev en succé och Vallåsen Bike Park omnämndes av Red Bull som en av Sveriges tre bästa Bike Parks. Till årets säsong har det byggts en ny avslutning på spåret ”Tårtan”. Utanför butiken, som utökat, har det grävts en pumptrack, en bana där man pumpar upp farten. Utmanande för alla oavsett erfarenhet.

Cafét har fått ett utökat utbud och antalet hyrcyklar har utökat till 46 st Downhillcyklar, och en av nyheterna är en riktig Downhillcykel även för de minsta juniorerna.


Foto; Vallåsen Bike Park

Anläggningen har öppet hela vägen fram till 14 oktober då Vallåsen byter om till vinterskrud och genom projektet ”Spara Snö” räknar Vallåsen med att öppna för utförsåkning redan till lucia.

OM
Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget, Vallåsen och Ulricehamn Ski Center, Ånnaboda/Storstenshöjden och Tolvmannabacken. Senaste vintern resulterade i boenderekord. Inför kommande säsong planeras nu ytterligare storsatsningar på anläggningarna.

Relaterade inlägg

  • Kommentera

Arkiv

Hoppa till verktygsfältet