Visar innehåll märkt "recept"

Jag odlar gärna både grönkål och bondbönor. Det är tåliga och lättodlade och blir mastigt gröna i landet. De tål även lite frost så man behöver inte bekymra sig över att inte hinna med att skörda dem när hösten kommer. I år odlade jag mer bondbönor än förra året då ju mer man äter av dem ju godare blir de.

Läs mer


Sagolikt god tårta där man använder sig av kall kokt potatis. Perfekt om man råkar ha lite potatisrester i kylskåpet. Detta tårtrecept är ursprungligen hämtat ur ”Kokbok från Göteborgs skolkök” från 1913.

Läs mer


Denna potatisrätt har vi hämtat från den underbara kokboken “Potatis – Jordens guld” av Lena Djuphammar och Pernilla Rönnlid. Boken är en perfekt julklapp med härligt goda potatisrecept! Janssons frestelse är en riktig klassiker på julbordet. Knepet för denna goda Jansson är att använda mycket ansjovis.

Läs mer





Köp gärna tvättad färskpotatis som förenklar matlagningen. Denna krämiga sallad blir ännu godare om man förbereder i god tid, den passar till det mesta och är perfekt picknick mat. Äter man potatisen kall eller avsvalnad får man i sig det nyttiga fiber som heter resistent stärkelse. Den är det nyttigaste som finns för våra tarmbakterier.

Läs mer


Finns det något godare att äta än nyupptagen färskpotatis framåt vårkanten? När de är så där goda så de liksom smälter i munnen? Tillagade i en färskpotatissallad? Gärna då serverad med gräddfil och sill. Gräddfilssås kan man göra på många olika sätt. Här är några goda förslag från Svensk Potatis.

Läs mer


Att man äter våfflor på våren har sin naturliga förklaring i att det förr i tiden, efter vinterns ruskmörker, åter fanns större tillgång till både ägg och mjölk. Firandet av Våffeldagen har en intressant och annorlunda bakgrund, idag firas dagen oftast inte mer än att vi äter just våfflor men dagen har sitt ursprung i Jungfru Marie bebådelsedag som är en kristen högtid, högtiden firas nio månader före julafton då hon genom ärkeängeln Gabriel fick veta att hon var havande med Jesus.

Läs mer


Allra bäst blir en Janssons frestelse när man steker löken så att den blir glansig och fin samt vispar ihop ansjovsspadet med vispgrädden och mjölken. En Jansson är ett absolut måste på julbordet och passar utmärkt som vickning på kvällskvisten.

Läs mer


Receptmakare: Anders Eriksson

Ett hederligt gammalt potatismos kan enkelt nå magiska höjder genom att ge det lite mera tid, pressa genom sil, och att använda lite bättre råvaror, välj en extra god potatissort.Purén kan enkelt förändras i smaken med små medel, att pressa i en lime, blanda i finhackad persilja eller varför inte finhackad mandel eller pinjenötter. Som sagt, potatispuré är magiskt!

Läs mer




Arkiv

Hoppa till verktygsfältet